Támogassa munkánkat!

Számlaszámunk: 10100555-44113407
Kérjük,, ajánlja fel jövedelemadójának 1%-át egyesületünknek
Azzal is jelentősen hozzájárul munkánkhoz, ha személyi jövedelemadójának egy százalékát a mi közcélú környezet- és természetvédelmi programjainkra ajánlja fel. Adószámunk: 19125077-1-15
Köszönjük segítségét!

Hozzászólások

Utolsó üzenet: 3 hét, 4 nap volt
  • guest_3125: Kérem sehítsenek,hogy mit kell tennünk?Debrecenben a panelházunkban feltehetően denevérek vannak!
  • Erika: Kérdezni szertném, hogy mennyibe kerül a denevérek befogása? (Panelban az ablak fölött laknak)?
  • guest_5704: Szeretnék telefonos elérhetőséget
  • guest_5704: Szeretnèk elérhetőséget kérni denevér befogásához
  • guest_3349: üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy körülbelül mennyiért fogják be a denevéreket? A lakás redőny tokjába költözött be.
  • guest_1452: Én is telefonszámot szeretnék!!!
  • guest_4921: Kedves Alapítványi Munkatársak! Örülök, hogy létrehoztak egy denevéres zöld számot. Ám ha az szerepel a honlapjukon, akkor jól elrejtették, mert sehogy sem sikerül megtalálnom. A számlaszámukat, ahova támogatást várnak, sok helyen látom az oldalon, de ami miatt megfontolnám a támogatást (a telefonszám, ami segítene), azt nem. Talán ezen a kommunikációs balfogáson jó
  • guest_5288: Segítségre lenne szükségem. 1 éve költöztem be a panel lakásomba és a konyhában a szellőzőbe beköltözött vagy már előzőleg is ott volt egy denevér. Borzalmasan IDEGESÍTŐ amikor hallom a gyermekemmel a denevér hangját.Be kellene "fogni" Valamilyen elérhetőséget kérnék, mert itt ezen az oldalon a zöld számra kattintva NEM KAPOK SEMMIT SEM!! Köszönettel. email címem:
  • Oláh Zsigmond: Segítségre lenne szükségem, egy denevér repült tegnap este a lakásunkba, és azóta sem tudjuk hogy kiment-e, Kérhetnék egy telefonszámot Önökhöz?
  • NM: Hol lehet elérni Önöket? Zöld szám, vagy bármilyen telefonszám lenne érdekes denevérmentés miatt.

Ki olvas minket

Oldalainkat 23 vendég böngészi
HirdetésDenevérvédelmi zöld-telefon

Támogatások: K36-02-000456F; K36-04-00188M

 

 

 

 

Alapítványunk közel 10 éve tart fenn egy telefonos denevérmentő számot, melyen keresztül segítséget hívhatnak a denevérek által okozott problémákhoz az ingatlan tulajdonosok, illetve a bajba jutott denevéreket tudjuk menteni. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium több alkalommal ítélt meg alapítványunk számára támogatást ebben a témában.
A denevérek valamennyi faja védelmet élvez Magyarországon. Közülük 7 faj fokozottan védett. Állományaik intenzív védelme nélkül sajnos nem sikerülhet még a jelenlegi állományszintet sem fenntartani. Több denevérfaj szorosan kötődik az emberi településekhez, ami a kényszerű együttélésből fakadóan számos konfliktus forrása. Különösen igaz ez a korai denevérre, ami elterjedtségét annak köszönheti, hogy jól alkalmazkodott a városainkban lévő panel épületekhez, azokat búvóhelyül használva. Egy-egy nagyobb lakótelepen több ezer állat is élhet. Eredeti búvóhelyeit, melyek fák odvaiban vannak, egyre inkább elveszíti a ‘korszerű’ erdőgazdálkodás következtében. Ezekről a helyekről kiszorulva kényszerűen urbanizálódik. Gyakorta lakásokba, pincékbe, közintézményekbe is berepülnek denevérek, és nem ritkák a sebesülten, legyengülve megtalált állatok sem. Ezekkel a lakosság az állatkertek és nemzeti parki igazgatóságok felé fordul.
Alapítványunk szoros kapcsolatot alakított ki azokkal az intézményekkel, melyekhez a lakosság denevérügyben fordulni szokott (állatkertek, civil szervezetek, lakásszövetkezetek, egyetemek, Nemzeti Park Igazgatóságok, stb). Ezekkel megállapodtunk, hogy amennyiben denevérekkel kapcsolatos bejelentés érkezik hozzájuk, azt továbbítják felénk. A jó elérhetőség miatt egy telefonvonalat alakítottunk ki.
A legtöbb bejelentés magánházakból, lakótelepi lakásokból érkezik. A legtöbb esetben denevérbarát módon kell a betelepült denevérkolóniát eltávolítani, vagy a berepült denevért kitessékelni. Általában szükséges kisebb átalakításokat végezni, hogy megakadályozzuk a visszatérésüket.
A denevérmentés során például 2003-ban 36 alkalommal, összesen 263 denevért sikerült megmenteni, melyek természetvédelmi értéke összesen: 2.530.000 Ft. Az évek alatt több ezer denevér sikeres túlélése köszönhető a munkánknak.