Támogassa munkánkat!

Számlaszámunk: 10100555-44113407
Kérjük,, ajánlja fel jövedelemadójának 1%-át egyesületünknek
Azzal is jelentősen hozzájárul munkánkhoz, ha személyi jövedelemadójának egy százalékát a mi közcélú környezet- és természetvédelmi programjainkra ajánlja fel. Adószámunk: 19125077-1-15
Köszönjük segítségét!

Hozzászólások

Utolsó üzenet: 3 hét, 4 nap volt
  • guest_3125: Kérem sehítsenek,hogy mit kell tennünk?Debrecenben a panelházunkban feltehetően denevérek vannak!
  • Erika: Kérdezni szertném, hogy mennyibe kerül a denevérek befogása? (Panelban az ablak fölött laknak)?
  • guest_5704: Szeretnék telefonos elérhetőséget
  • guest_5704: Szeretnèk elérhetőséget kérni denevér befogásához
  • guest_3349: üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy körülbelül mennyiért fogják be a denevéreket? A lakás redőny tokjába költözött be.
  • guest_1452: Én is telefonszámot szeretnék!!!
  • guest_4921: Kedves Alapítványi Munkatársak! Örülök, hogy létrehoztak egy denevéres zöld számot. Ám ha az szerepel a honlapjukon, akkor jól elrejtették, mert sehogy sem sikerül megtalálnom. A számlaszámukat, ahova támogatást várnak, sok helyen látom az oldalon, de ami miatt megfontolnám a támogatást (a telefonszám, ami segítene), azt nem. Talán ezen a kommunikációs balfogáson jó
  • guest_5288: Segítségre lenne szükségem. 1 éve költöztem be a panel lakásomba és a konyhában a szellőzőbe beköltözött vagy már előzőleg is ott volt egy denevér. Borzalmasan IDEGESÍTŐ amikor hallom a gyermekemmel a denevér hangját.Be kellene "fogni" Valamilyen elérhetőséget kérnék, mert itt ezen az oldalon a zöld számra kattintva NEM KAPOK SEMMIT SEM!! Köszönettel. email címem:
  • Oláh Zsigmond: Segítségre lenne szükségem, egy denevér repült tegnap este a lakásunkba, és azóta sem tudjuk hogy kiment-e, Kérhetnék egy telefonszámot Önökhöz?
  • NM: Hol lehet elérni Önöket? Zöld szám, vagy bármilyen telefonszám lenne érdekes denevérmentés miatt.

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi
HirdetésFotókiállítás a Tisza természeti értékeiről

KAC 022090-01/2000 támogatásával

 

A Tisza és ártere hazánk legszebb tájai közé tartozik. Az egyedülálló tájképi értéken túl természeti értékekben is rendkívül gazdag a terület. Az itt élő lakosság azonban a tájképi értékek mellett szinte nem ismeri az itt élő növény és állatvilág színes változatosságát. Az ártéri erdők nehezen megközelíthetőek, gyakran áthatolhatatlan sűrűségűek.

Számos tiszai, Tisza parti túra alkalmával készített fotók segítségével elkészítettük a terület természeti értékeit bemutató kiállítási anyagunkat. A kapott támogatást útiköltségre, film vásárlására, a képek kidolgozására és keretezésére, valamint egyéb kapcsolódó költségek fedezésére fordítottuk.

Az anyag első bemutatására Szolnokon került sor, a Városi Helyőrségi Művelődési Központban. A széles publicitást kapott kiállítás nagy sikerrel zárult. A képek egy részét november végén a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumában tekinthették meg az érdeklődők. 2001. májusában Németországban, egy magyar klubban állítottuk ki. A fotókiállítás anyaga könnyen szállítható, így a jövőben további helyeken is szeretnénk azt kiállítani.

 

Tokaj-hegyalja Világörökség fotókiállítás

„Fénnyel írt világörökség”

 

A program a Zöld Forrás K-36-03-00029T támogatásával valósult meg

 

Tokaj-hegyalja hazánk legszebb tájai közé tartozik. Az egyedülálló tájképi értéken túl természeti értékekben is rendkívül gazdag a terület. Méltán nyerte el a Világörökség címet. Sajnos azonban még a természetvédők köreiben sem igazán ismert, különösen a Bodrog-zug. Az utóbbi hónapokban nagyon sokat hallottunk a Tokajról, de leginkább csak a bor jut mindenkinekeszébe, pedig a meredek hegyoldalak, ahol már nincs szőlőtermelés, igazi botanikai kincseket rejtenek. Ezen értékek bemutatására állítottunk össze egy kiállítást. A kiállítási anyag a Tiszán, a Tokaji-hegyen, és a környékbeli falvakban készült fotókból állt össze. A fotók kisebbik része a tájat mutatta be a négy évszak változatosságán keresztül, a nagyobbik rész pedig a legjellemzőbb állatok és növények szépségét hangsúlyozta, illetve a kultúrális értékek és a természet együttélésére helyezte a hangsúlyt.

A kiállításon 30 x 40 cm-es nagyságú képeket készítettünk, melyek 40x50 cm-es méretű keretbe kerültek. Az elkészült kiállítási anyagot két helyen is bemutattuk:      

Sárospatak 2004. 06.12.-30.Művelődési Központ

Tokaj 2004.09.18.-31. Tokaji Múzeum